Teori Domino: PRU 13 BN Tumbang Wan Abd. Rahman Wan Abd. Latif

ISBN:

Published: 2010


Description

Teori Domino: PRU 13 BN Tumbang  by  Wan Abd. Rahman Wan Abd. Latif

Teori Domino: PRU 13 BN Tumbang by Wan Abd. Rahman Wan Abd. Latif
2010 | | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | | ISBN: | 4.73 Mb

Haji Wan Abdul Rahman Wan Abdul Latif, bekas Ketua Jabatan Sains Politik Universiti Kebangsaan Malaysia yang kini menjadi Penyelidik PAS Pusat. Beberapa esei yang terpancar dan berserakan dalam pelbagai makalah dan akhbar kami himpunkan untuk menjadiMoreHaji Wan Abdul Rahman Wan Abdul Latif, bekas Ketua Jabatan Sains Politik Universiti Kebangsaan Malaysia yang kini menjadi Penyelidik PAS Pusat.

Beberapa esei yang terpancar dan berserakan dalam pelbagai makalah dan akhbar kami himpunkan untuk menjadi tatapan anda semua, juga untuk generasi mendatang. Tulisan penulis mapan ini yang pernah diasuh dengan euphoria ilmu di University Monash dan Oxford, menganalisa pergolakan politik semasa, membedah kekuatan gerakan Islam dalam persaingan demokrasi, mengartikulasi dasar-dasar kerajaan yang tidak mesra syariat, merespon isu-isu yang merencahi perjalanan politik kontemporari Negara ini, juga melumasi perkembangan politik pasca PRU 12 yang sangat mencabar samada kepada BN dan juga Pakatan Rakyat.

Tulisan beliau dengan idiom-idiom Sains Politik diluncur dengan kilasan bahasa yang sangat menarik, tidak pelik kerana Wan Abdul Rahman adalah sosok yang diasuh dalam bidang disiplin Sains Politik secara formal dan menggodam marabahaya di samudera politik secara langsung semenjak menjadi penjawat awam lagi.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Teori Domino: PRU 13 BN Tumbang":


reachpsforum.eu

©2011-2015 | DMCA | Contact us